Στρώμα και ποιότητα ύπνου

Πώς να κάνετε την πιο σωστή επιλογή στρώματος.

Είναι γνωστό πως η σωστή και υγιής λειτουργία του οργανισμού και του μυαλού μας συνδέονται άρρηκτα με τον ύπνο ή καλύτερα με τον ποιοτικό ύπνο. Δεν θα πρέπει να εκλαμβάνουμε τον ύπνο ως στιγμή απραξίας. Αντιθέτως, είναι η ώρα που ο οργανισμός μας ανακάμπτει μέσα από πολυάριθμες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εκείνη την ώρα και κάπως έτσι προστατευόμαστε από ασθένειες βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα της ζωής μας.

Ποιοι είναι οι παράγοντες, όμως, που συμβάλλουν, ώστε ο ύπνος μας να είναι ποιοτικός ; Πολύ σημαντικός παράγοντας πέρα από την ρουτίνα που χρειάζεται στον ύπνο ή τη «συμμόρφωση» με τις ώρες ύπνου που χρειάζονται ανά ηλικία, είναι το στρώμα και η μορφή του σε σχέση με τις δικές σας προσωπικές ανάγκες ύπνου και ξεκούρασης. Και τώρα θα αναρωτηθείτε «Τι στρώμα ύπνου να διαλέξω;» «Πώς θα κάνω την πιο σωστή επιλογή στρώματος;» «Τι χρειάζεται να σκεφτώ πριν προχωρήσω σε αγορά;»  Εμείς στην Premium Strom είμαστε εδώ, για να απαντήσουμε σε τέτοιου είδους ερωτήματα, να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε και να σας συμβουλεύσουμε έτσι, ώστε να κάνετε την πιο σωστή για εσάς επιλογή. Είμαστε σίγουροι ότι αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips θα κάνετε την πιο επιτυχημένη αγορά!

 Tips για να επιλέξετε το καλύτερο στρώμα ύπνου για εσάς.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, να προσέξει κάποιος κατά την αγορά ενός στρώματος ;

Καταρχάς θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπόψη σας τυχόν ορθοπεδικά ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Οι συμβουλές που μπορεί να σας έχει δώσει κάποιος ειδικός ή η δική σας έρευνα πάνω στο τι σας ανακουφίζει στην περίπτωση που έχετε κάποιο σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα, χρειάζεται να είναι ο οδηγός σας. Στην Premium Strom τα στρώματα που κατασκευάζουμε είναι όλα χειροποίητα και προσαρμόζονται τόσο στις διαστάσεις, τα ύψη και τα επίπεδα που επιθυμείτε όσο και στον βαθμό σκληρότητας που απαιτεί ο σωματότυπος και η φυσική σας κατάσταση.

Επόμενος παράγοντας, που θα πρέπει να ακολουθεί τον πρώτο και όχι να προηγείται αυτού, είναι το budget. Πόσα χρήματα, δηλαδή, μπορείτε και θέλετε να διαθέσετε για την αγορά ενός στρώματος. Σίγουρα αποτελεί έναν παράγοντα ίσως και αρκετά περιοριστικό, αλλά το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι ακόμα και κάποιου είδους αποταμίευση για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αγοράσετε το ιδανικότερο για εσάς στρώμαπου θα ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, χωρίς περιορισμούς.

Ακόμα, πολύ σημαντικό ρόλο για την επιλογή του στρώματος, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, διαδραματίζει και η στάση του ύπνου. Το πώς συνηθίζετε να κοιμάστε, στο πλάι, ανάσκελα, μπρούμητα κτλ. είναι καθοριστικό του τι κατηγορίας στρώμα χρειάζεται να επιλέξετε. Για παράδειγμα, αν κοιμάστε μπρούμητα, που είναι μια από τις χειρότερες στάσεις, για να κοιμάται κάποιος, θα πρέπει να πάρετε ένα στρώμα σκληρό, ώστε η σπονδυλική σας στήλη να μην βυθίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εάν κοιμάστε κυρίως στο πλάι, σε εμβρυακή στάση δηλαδή που είναι και η πιο συνηθισμένη, θα πρέπει το στρώμα σας να είναι μαλακό, έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να μπορεί να πάρει το σωστό σχήμα που αρμόζει στη θέση αυτή, να γίνεται σχηματίζει δηλαδή ελαφρώς ένα σίγμα τελικό και η πίεση να ασκείται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα. Αλλιώς αν το στρώμα είναι σκληρό και δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτή τη θέση της σπονδυλικής στήλης, το αποτέλεσμα θα είναι έντονος πόνος στους γοφούς ή τους ώμους. Τέλος, για εσάς που την ώρα που κοιμάστε αλλάζετε συχνά στάσεις, μια λύση θα ήταν ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας που θα μπορεί να στηρίζει το σώμα σας σε κάθε αλλαγή. Σε αυτή την περίπτωση τα στρώματα τύπου Memory Foam της Premium Strom θα ήταν μια ιδανική επιλογή για εσάς, εφόσον είναι στρώματα που παρέχουν στο σώμα απόλυτα ισορροπημένη και προσαρμοσμένη άνεση, αφού προσαρμόζονται τέλεια στο σχήμα του σώματος παρέχοντας εξατομικευμένη υποστήριξη σε κάθε περιοχή του σώματος.

Ένα ακόμα κριτήριο που χρειάζεται να προσέξετε κατά την αγορά του στρώματος είναι το σωματικό σας βάρος. Ανάλογα με αυτό θα πρέπει η επιλογή σας να σας παρέχει τη σωστή στήριξη και την ομοιόμορφη άσκηση πίεσης σε όλο σας το σώμα. Μάλιστα, εάν προτιμάτε το κλασικό σύστημα ελατηρίων, τα στρώματά μας με Bonnel/Pocket Spring παρέχουν αρκετά σταθερή υποστήριξη και ευχάριστη απορρόφηση. Δυστυχώς, το κριτήριο αυτό είναι κάτι που αρκετοί το προσπερνούν, αποτελεί όμως και αυτό καθοριστικό παράγοντα για την ουσιαστική ξεκούρασή σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Έχετε αλλεργίες ; Να κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξετε! Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται κάθε στρώμα είναι διαφορετικό και ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο σκληρότητας, την επιθυμητή θέση για τη σπονδυλική στήλη, καθώς και τη δροσιά που θέλουμε να νιώθουμε. Όμως, σίγουρα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και το ενδεχόμενο αλλεργιών σε κάποιο από τα υλικά αυτά, ώστε να το αποφύγετε. Επίσης, σε σχέση με τα υλικά είναι καλό να προσανατολιστείτε προς οτιδήποτε είναι φυσικό. Τα φυσικά υλικά εξασφαλίζουν καλύτερο αερισμό και εξαλείφουν την υγρασία, γεγονός που θα δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον ύπνου για εσάς και αυτό το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας στην Premium Strom. Φροντίζουμε, ώστε όλα μας τα στρώματα να είναι κατασκευασμένα από φυσικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας όπως βαμβάκι, λινό, αγνό μαλλί, ενώ παράλληλα πληρούμε τις προδιαγραφές, ώστε όλα μας τα προϊόντα να φέρουν πιστοποίηση ποιότητας.

Γενικότερα, η διάρκεια ζωής ενός στρώματος είναι 5-10 χρόνια. Πέρα από αυτό όμως, εάν όταν ξυπνάτε, σηκώνεστε με πόνους από το κρεβάτι σας, θα πρέπει αυτό να είναι προειδοποίηση για εσάς ότι μάλλον ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή βελτιώνοντας τις συνθήκες του ύπνου, της ξεκούρασης και κατ΄ επέκταση της καθημερινότητάς σας. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεσή μας, να συζητήσουμε και να εντοπίσουμε μαζί τις ανάγκες σας, να δοκιμάσετε τους ποικίλους τύπους στρωμάτων και να καταλάβετε οι ίδιοι τις διαφορές αλλά και το τι σας ταιριάζει περισσότερο. Άλλωστε στην Premium Strom επιθυμία μας είναι να δημιουργούμε ακριβώς το στρώμα που εσείς ονειρεύεστε!

Μετάβαση στο περιεχόμενο